Ujawnił się pierwszy pomysł na zagospodarowanie zabytkowej Hali Targowej w Bydgoszczy.
Jak wspomina pomysłodawca: „Marzę o tym by ten ogromny budynek o powierzchni ponad 2000mkw. zamienił się we współczesny obiekt, który będzie tętnił życiem! Wiem, że na marzeniach nie może się skończyć bo projekt modernizacji obiektu jest już w trakcie realizacji. 💡😉 Koncepcja obejmuje przekształcenie Hali Targowej w obiekt typu Food Hall z wyselekcjonowaną gastronomią (restauracje/bary/kawiarnie). Ponad to powstać mają liczne lokale handlowo-usługowe jakich nie zobaczymy w galeriach”.
Pomysłodawcą jest Patryk Maćkowiak – przedsiębiorca działający w branży gastronomicznej na terenie całej Polski. Prowadzi w Bydgoszczy Lumi Shot Bar. Teraz, za pośrednictwem mediów społecznościowych ogłosił swój pomysł do przetargu na operatora zabytkowego obiektu i pyta mieszkańców o to, co jaką oni mają wizję i co chcieliby zobaczyć w hali targowej. Jednocześnie prosi też o wsparcie dla swojego projektu.